Inga bilder.

Hàr sitter jag nu pà skolans dator och tànkte làgga in lite bilder bàde hàr och pà facebook men just den datorn jag satte mig vid hade ingen USB ingàng och min dator fungerar inte fòr det àr glapp mellan skàrmen och datorn sà det blir inte sà mycket bloggande idag.
Ska gòra ett nytt fòrsòk imorgon.

Tànkte vàlja till en kurs men fick nu priset pà kursen och den làg pà 11000,- Kàndes lite vàl mycket kan jag tycka som inte riktigt ràknat ut àn hur jag ska fà ihop alla hyrorna fòr denna terminen.
Annars hade jag fàtt sy och làra mig drapera och massa detaljer pà lite hògre nivà àn jag làrt mig innan.
Jag fàr helt enkelt vàlja till den nàsta termin dà jag antagligen behòver byta bort basic sy kurserna.

Hoppas alla har det bra hemma.
Jag har det kanon speciellt nu nàr Annika och Camilla kommer pà fredag.
Jippi....

Pusspuss

Cave Paintings

Vi har i làxa till pà fredag att gòra en modern minikollektion baserad pè venus statyer fràn 25 000 àr fòre kristus. Det àr en tid sedan.
Sedan ska vi gòra en fàrgskala pà grottmàlningar fràn ungefàr samma tid.
Det àr svàrt men gud sà roligt.

Idag ska vi ha kollektionsarbete och tràkig italienska som faktiskt var rolig fòrsta veckan men àr sjukt tràkig nu.

Hoppas alla har det kalas bra.
Pusspuss

Ännu en vecka har gått!

Ciao Tutti!

En uppdatering kändes ganska nödvändig nu eller vad säger ni?

Allt här nere är fin fint. Vädret har varit lite kasst de senaste dagarna tyvärr men Florens är kanon. Det finns fortfarande sjukt mycket att se.

Vi har till exempel ännu inte varit i Pisa, vi har inte vart på fotbollsmatch men

Fiorentina-Liverpool går den 4/10 om jag inte minns fel och vi har pratat om att ta med min underbara syster och Camilla på den. Ska kolla upp detta nu i helgen.

Nu till mina klasskompisar:

De som jag pratat med är hur sköna som helst och jag tror att vi kommer att kunna bli ett gott gäng! Lite lustigt att jag och en fyller år på samma dag. Stort party!!

Nu har vi testat på alla lektioner och man har nu insett att allvaret har börjat.

Vi har italienska 4 dagar i veckan mån-tors. 2 timmar varje gång. Sedan har vi 3½ timma Fashion Illustration på måndagar, 3½ timma kollektionsarbete på tisdagar, 3½ timma mönsterkonstruktion på onsdagar, 3½ timma Figure drawing på torsdagar (måla kroppar och förstå kroppen i olika rörelser), och 3 timmar dräkthistoria på fredagar.

De läxor vi haft hittills har varit att måla 12 st kvinnokroppar i 4 olika positioner. Göra 15 st modekvinnokroppar med underkläder på i 3 olika positioner (fantasin dog efter 3 bilder). Vi har även gjort en kjol i mönsterkonstruktionen och jag tänkte att jag skulle göra mig en personlig kjol med en cool modell som jag kan sy upp nästa vecka.

Har nämligen pratat med rektorn så nu får jag även använda symaskinerna trots att vi inte har någon sömnads lektion förrän nästa termin.

Vi har fått köpa sjukt mycket skolböcker och arbetsmaterial. Skulle nog beräkna kostnaden till ca 2500,- - 3000,-, jag blir trött bara jag tänker på det.

Men nästa fredag så är det lönedag! En mycket uppskattad dag enligt mig och säkerligen för många fler.

Otto var och provjobbade igår på en restaurang som ligger ca 50 meter från min port till skolan, vilket innebär gratis kaffe till mig. :D

Det innebär även att om Otto får jobb där på riktigt så har han ca 200 meter från vår dörr hemma till jobbet och det kallar jag superb. Otto är duktig och otroligt snäll som faktiskt gör detta för oss. Att flytta till ett nytt land ensam med sin flickvän när man bott hemma hela sitt liv och inte veta vad som väntar, inte veta hur länge man kan stanna, om han får jobb eller om allt verkligen ska fungera som han tänkt sig. Jag uppskattar detta enormt mycket och älskar honom för den han är.

Tänkte även att jag får visa lite saker jag gjort nu här nere i skolan men än så länge har vi bara målat anorektiska kvinnokroppar med typ halva trosor. Jag lovar att så fort vi gör något coolare så ska jag visa.

Måste bara berätta om mitt kollektionsarbetes lärare. Han är gay, han är super cool, han är medelålders och bor lyckligt ihop med sin hund.

Han har varit modedesigner och faktiskt jobbat för Diors nuvarande chefs designer. Han har jobbat för Moschino. Han hade två plagg på en utställning igår men tyvärr kom jag aldrig iväg på den även fast det hade varit riktigt spännande att se något han gjort.

I det ämnet ska vi göra en kollektion som final test med inspiration från ”Hitchcock” och ”The first man on the Moon”. I dräkthistorian ska vi göra en stor moodboard med tygprover, målningar färger och lite allt möjligt vi kommer på från den epok vi väljer och jag har nog redan gjort mitt val. Jag vill ha Marie Antoinettes tid, så vackra klänningar och underbara färger och mönster. Kan knappt bärga mig.

Ja det var väll allt jag kunde komma på.

Hoppas alla hemma har det lika bra som jag har det.

Puss & Kram

Här på plats i Florens!

Har redan hunnit se hur alla skylfönster gått från att vara färgglada sommar plagg till att ha blivit plommonlila, gråa och svarta höst kläder. Men även här Florens skyltas det mycket för den fashionabla pälsjackan.
De flesta går i djurmönster eller en ljus färg.
Stövlar och stövletter står uppradade en efter en och det enda som ännu inte har hunnit bli grått det är vädret och jag.
Jag trivs super bra här nere, skolan är fin, lägenheten är mysig och vädret är kalas bra.
Hade igår mina första lektioner. Hamnade i den högsta italienska klassen och snacka om att det var svårt. Vi skull hålla en muntlig lång presentation om oss själva och sedan skulle våran lärarinna fråga frågor. Min presentation blev inte så lång och många utav frågorna fick hon översätta men annars gick det fin fint.
Jag ska uppdatera så ofta jag kan men det kommer tyvärr inte bli varje dag då vi har bestämt att endast använda internetet på skolan.
Jag har sena lektioner och därför måste jag gå upp extra tdigt för att komma hit till internet.
Jag har skaffat en italiensk mobil telefon så nu har jag ett lång och sjukt krångligt nummer.
Vi har ätit pasta varje dag typ med olika tomatsåser.
Hihihi.

By the way vi var typ på Florens Pride Festival igår. :P
Lite coolt.





Hoppas alla har det bra i sköna Sverige. Nu är det bara ett fritidskort kvar tills jag kommer hem.

Puss