Modeteckning

Det blev inte så mycket sytt idag heller och inga rosor nu haha. Jag kommer aldrig få gjort dem. Jag har fått en förfrågan om att lägga upp en rosbeskrivning men den kommer i samband med att jag syr dem så du får hålla ut :)
Idag har jag målat och gjort mönster istället och ska göra en modeteckning till nu.
Köpte underbart tyg förra veckan så nu har jag en idée på två saker jag kan göra med tyget men det kan jag inte säga för det är till Borås.
Men här kommer lite bilder  från det jag gjort det senaste.









Puss

Modeteckning

Sitter här i köket och insåg precis att jag har anslutning här just nu och tänkte bara säga att jag sitter här och gör läxan i modeteckning och sedan ikväll ska jag sy mina rosor som jag inte hann göra igår så ikväll kommer det bilder på alltihopa. Rosor tekniska och modeteckningar.
Sitter och dricker kaffe och lyssnar på musik samtidigt. Detta blir en lång dag känner jag på mig men idag är det endast 28 dagar kvar tills jag åker hem alltså 4 veckor eller 1 februarimånad.
Känns skönt som bara den.
Längtar hem nu.



Hoppas ni får en bra dag..
Puss

Sticka och Sy

Idag så är våran lärare sjuk och tacka gudarna för det för igår kväll hade jag feber och tänkte inte gå på den lektionen ändå så idag har jag haft en lektion och resten av dagen ska jag ägna åt att sticka, sy och måla.
Det jag ska måla är 3 st modeteckningar på grått papper för att få sensation som våran lärare uttrycker sig.
Sedan ska jag måla några tekniska teckningar till kollektionsarbetet och sedan ska jag sy tre olika rosor för att sedan välja en ros att använda på min couture klänning.
Ska även tråckla ihop ett par byxor och senare ikväll ska jag arbeta med borås proverna.
Monique är mitt nuvarande experiment och vad det blir får ni se den 15 april.
Men en kopp kaffe på det så får ni bild på allt ikväll :D





Puss

Skor i all ära!













Puss


IngroMarket

Från Santa Maria Novella som är stationen i Florens åker man med bussen ut mot IKEA och fortsätter man förbi IKEA så kommer man till min nya favorit affär.
Ingromarket.

Det var helt seriöst som att komma till syhimmelen.
Direkt när vi kommer in så hänger det sporrar, lappar för hål, bh kupor, byglar, korsettpinnar, blixtlår ALLT rubbet asså.
Vi tar oss igenom affären med lite nålar, skräddarkritor, dolda blixtlås och korsett pinnar. Sedan ska vi ta oss till kassan och då inser vi att det finns en våning till.

Klockan är nu då 13.00 och vi går upp. Det är radvis med paljetter i miljoner färger och former, sidenband, spetsband, nitar, strass stena och ja verkligen alla fina detaljer man kan tänka sig. Då när vi precis rundat första hyllan så kommer en man fram till oss och säger vi lunch stänger nu i en timma men kom gärna tillbaka efteråt??? Ja för vi hade tänkt att stå utanför och titta in?

Nej så några paljetter blev det inte men väl till kassan så hade dom en fynd låda :D
Där hittade jag en sådan fin paljett dekoration som man stryker fast att ha till konståkningsklänningar men sedan så hade jag den i knät och insåg då hur coola mina leggings hade kunnat vara med den på så nu vet jag inte längre. Men vi ska antagligen dit på lördag igen om Jessica känner för det. För på torsdag kommer ju Jessica. Sightseeing hela helgen. Kan kanske vara kul för henne att se utanför Florens med så därför kanske hon tycker att det är ok att följa med.



Köpte även fin fina tyger i torsdags, ett siden shantung i ljusrosa nyans och ett siden chiffontyg i svart som jag ska göra en klänning av.

Nu ska jag sy lite innan jag somnar och vad jag ska sy får ni se den 15 april för då är arbetsproverna inlämnade. Vill ju inte att någon ska sno mina idéer...

God Natt allihopa...
Puss